logo-flamengi

FLAMENGI 3A EDICIÓ
FESTIVAL FLAMENC DE GIRONA
DEL 12 AL 25 DE NOVEMBRE 2021

Temps de flamenc amb talent d’aquí

Més de 20 propostes culturals ens acosten al flamenc de la mà del festival FlamenGi.

Un festival integrador amb una mirada en femení que enguany destaca la intergeneració de l’art flamenc, amb activitats de diferents gèneres que engloben la dansa i la música, però també, la pintura, la fotografia, cinema documental, pedagogia, formació, debat…

FlamenGi, ha fet el seu originari itinerari pels diferents barris de Girona, ocupant places, centres cívics, auditoris i espais màgics de la ciutat.A més, enguany el festival ha arribat a una nova ciutat de la província, Banyoles. 

En aquesta edició han col·laborat amb el festival més de 40 entitats, 4 centres cívics, hem programat a 40 artistes, i a una dotzena d’empreses, han acudit i participat 1500 persones de públic.

Moltes gràcies a tothom! Fins l’any que ve FlamenGis!

Reproducir vídeo

PROGRAMACIÓ

DIVENDRES 12/11

INAUGURACIÓ FLAMENGI / EXPO FOTOGRÀFICA JACQUES LÉONARD

La inauguració de la 3a edició del Festival FlamenGi comptarà amb un acte institucional amb les intervencions de la seva directora i dels representants de les institucions que li donen suport: Ajuntament de Girona, Diputació de Girona i Generalitat de Catalunya. Finalment, els fills del prestigiós fotògraf Jacks Leonard, Santi i Àlex, presentaran l’exposició “Romi”, una col·lecció de fotografies dedicades a la dona gitana. Les imatges mostren el dia a dia de les famílies afincades a Montjuïc (Barcelona), durant els anys seixanta on el flamenc estava present en el seu tarannà diari.

Exposició del 12 al 21 de novembre.

Centre Cívic Pont Major, 19h
Gratuït

DISSABTE 13/11

FLAMENGI PEDAGÒGIC

Masterclass a escollir + Vermut flamenc

MASTERCLASS DE BALL AMB LA CHAMELA

Les masterclass amb la Isabel Ruiz de Villa «La Chamela» ja són una activitat habitual dins el festival FlamenGi, les seves classes magistrals en edicions passades són sempre un èxit amb aforament complet, tenim el gust de repetir aquesta activitat, on la seva veterania com a Mestra de Flamenc i la seva afició a l’estil de Jerez de la Frontera, ens acosten al flamenc més pur i de la manera més senzilla. Nivell obert, tant per a aficionats com per a professionals.

Peña flamenca La Gerundina, 11h a 12h
20€

MASTERCLASS DE CAJÓN AMB INO SILVA

Percussionista Gironí autodidacta, component en multitud de grups musicals de rumba i flamenc en aquest intensiu ens mostrarà els secrets del ritme flamenc a través del seu instrument habitual, el cajón. Nivell obert.

Peña flamenca La Gerundina, 11h a 12h
20€

MASTERCLASS DE CANTE AMB ANNA COLOM

Cantaora llicenciada en el grau superior de cante flamenc per l’SMUG, en aquesta masterclass ens guiarà pels camins de l’acompanyament al cante i al ball flamenc. Nivell obert.

Peña flamenca La Gerundina, 12h a 13h
20€

MASTERCLASS DE BALL AMB KAREN LUGO 

Inquieta, transgressora i investigadora bailaora mexicana, establerta des de fa uns any a Barcelona, impartirà un curs de flamenc per tots aquells aficionats a aquest art que tinguin ganes d’explorar més enllà de lo tradicional. Nivell obert.

Peña flamenca La Gerundina, 12h a 13h
20€

MASTERCLASS DE GUITARRA AMB EXEQUIEL CORIA

Professor, intèrpret i arreglista especialitzat en la guitarra espanyola, Exequiel, ens mostrarà de forma amena els secrets de l’acompanyament al cante i al ball flamenc. Nivell obert.

Peña flamenca La Gerundina,
12h a 13h
20€

FLASHMOB FESTIVAL FLAMENGI

Un any més, la flashmob es converteix en una activitat essencial pel festival, la participació i sinergies que es formen, gràcies a ella, son part dels valors de l’organització de FlamenGi. Totes les escoles de la província estan convidades a participar així com aficionats al ball flamenc.
Tu també pots participar! 

Peña flamenca La Gerundina,
13h
Gratuït

VERMUT FLAMENC

El vermut flamenc és una activitat que ofereix l’oportunitat de gaudir d’un espectacle de flamenc de proximitat en un ambient íntim i distès. Una experiència flamenca amenitzada amb tapes i beguda.

Artistes / Lidia Mora i Exequiel Coria.

Peña flamenca La Gerundina,
13:30h
8€

CONCERT «FLAMENCS DE GIRONA»

El tradicional concert amb els flamencs de Girona, és una aposta inalterable per al festival FlamenGi que el públic espera amb fervor, en aquesta ocasió, la família de músics Curbón són els encarregats d’amenitzar la nit amb un concert carregat de màgia i flamenc, amb talent local, KM 0.

La Marfà,
19h
10€

DIUMENGE 14/11

FLAMENGI PUR

«Nuclear» Lorena Oliva + Performance José Maldonado + «Tablao nostre»

«NUCLEAR» LORENA OLIVA

Nuclear és un viatge d’anàlisis i comprensió dels diferents nivells de profunditat que habiten les emocions. Lorena Oliva balla evocant a la seva àvia materna, relacionant el moviment amb els sons procedents o relacionats amb el seu record. Música i dansa s’uneixen en aquest espectacle per a arribar fins a arribar a l’abisme, el nucli de la seva emoció. El flamenc, és el motiu vital que Nuclear desenvolupa en una aventura que en la seva part sonora barreja música electrònica. Diferents atmosferes, lletres evocadores i sons concrets creixen en l’escena per ocasionar variacions d’intensitat i pressió, així com crear textures a través del ball. Veus, piano i percussió acompanyen a la bailaora. Peça sel·leccionada de la convocatòria per a la recerca de talent emergent entre el festival Ciutat flamenco (Taller de Músics) i el festival flamenGi.

Centre Cultural La Mercè Auditori,
18h
Duració: 60min.

15€

PERFORMANCE JOSÉ MALDONADO

El 19 de novembre de 1963 mor a Begur (Girona) Carmen Amaya, considerada a dia d’avui per a molts una de les millors bailaoras de tots els temps. José Maldonado, jove bailaor català multipremiat de l’escena flamenca, estrena una performance en exclusiva pel festival FlamenGi, on gaudirem del seu art com a bailaor, convinat amb la seva gran habilitat amb la pintura, en aquest cas rendint homenatge a la més gran, Carmen Amaya.

Centre Cultural La Mercè Claustre,
19:30h
Duració: 15min.

8€

“TABLAO NOSTRE” TABLAO FLAMENCO CORDOBÉS BARCELONA

El tablao Cordobés es trasllada a Girona! El Cordobés, és el tablao amb més història de Catalunya, i sens dubte, un dels més importants del món. Inaugurat l’any 1970, situat en les rambles de Barcelona, pot presumir també d’haver acollit als artistes més destacats del món de l’art flamenco en el seu escenari. Figures com Farruquito, Lole y Manuel, Chocolate, Miguel Poveda, Mila de Vargas, són només un exemple de les grans figures que han trepitjat aquest tablao.

Centre Cultural La Mercè Auditori,
20:30h
Duració: 60min.

20€

DIMARTS 16/11

DIA INTERNACIONAL DEL FLAMENCO AMB ANTONIO CANALES

El DIF (Dia Internacional del Flamenc), FlamenGi convida a una de les figures més internacionals d’aquest art, un artista consagrat, premi nacional de dansa i recentment guardonat per la MEDALLA DE ORO AL MÉRITO A LAS BELLAS ARTES, Ens delectarà amb una connexió en directe, en streaming, per parlar-nos sobre el flamenc i la seva extensa experiència i trajectòria artística.

Online,
20:30h
Gratuït

DIVENDRES 19/11

“FLAMENC A LES ESCOLES” SUSANA SUBIRANA

«Flamenc i rumba des de Catalunya»
L’artista catalana, bailaora i il·lustradora, autora de 5 llibres infantils relacionats amb el flamenc, fa un recorregut per les escoles de Girona Est: Vila Roja, Sagrada Família, i Font de la Pólvora, per acostar el flamenc als infants des de la seva vessant pedagògica. I ho farà a través del seu imaginari expressiu i d’investigació del món del flamenc i la rumba provinents d’artistes Catalans de tots els temps.

Escola Vila-Roja,
Escola Font de la Pòlvora i
Col·legi Sagradaa Familia
12h
Gratuït

“MAGIA FLAMENCA” SUSANA SUBIRANA

Espectacle infantil «Magia flamenca» Vols saber que és la màgia flamenca? El duede? D’on prové i com es detecta? Et convidem a aquest espectacle infantil per a tota la família.
A través de la pedagogia amb elements com la música, la màgia, la dansa, les projeccions… l’infant farà la seva primera presa de contacte amb l’art flamenc.

Centre Cívic Onyar
17h
Gratuït

DISSABTE 20/11

INO SILVA “TALLER DE PERCUSSIÓ EN FAMILIA”

Taller d’iniciació i d’immersió en els ritmes flamencs a través de la percussió corporal i les palmes. Taller recomanat per a passar una bona estona i per a tota la família.

Centre Cívic Ter
11h
Gratuït

ESCENARI AL CARRER (12 a 14h)

NAS HEREDIA

Aquest jove del barri de Tayalà, es va donar a conèixer amb només 14 anys, com un prodigi de la guitarra a Girona, ara amb 18 anys, ens presenta un projecte propi, acompanyat L’artistes de la terra, Pity Curbon (al cajón).

Pl. Germans Sàbat
12h
Gratuït

MANIFEST «LA CHANA»

Manifest de la diada a càrrec de la nostra padrina «la Chana». La Chana, nascuda a Barcelona, es converteix en figura indiscutible del flamenc amb el seu ball entre els anys 60 i 90. L’any 2016 gràcies al documental multipremiat sobre la seva vida, la Chana torna a donar la volta al món, aquesta vegada com a “mite” dins el panorama flamenc.

Pl. Germans Sàbat
12:30h
Gratuït

JOSÉ DE LOS CAMARONES I EDGAR PLATÓN

L’internacional cantaor de jerez de la Frontera José de los Camarones, junt amb el jove guitarrista català Edgar Platón, ens delectaran amb el cante més tradicional.

Pl. Germans Sàbat
13:00h
Gratuït

GEMA AMAYA

La clausura esdevindrà amb una actuació de la jove bailaora catalana Gemma Amaya, descendent de la grandíssima Carmen Amaya, ens sorprendrà a tots amb el seu art prematur. lEn aquesta ocació l’acompanyen al cante Miqui Fernandez, a la guitarra Edgar Platón, y i al cajón Pity Curbon.

Pl. Germans Sàbat
13:30h
Gratuït

JOSÉ DE LOS CAMARONES

José de los Camarones és un cantaor de flamenc de Jerez de la Frontera, el seu metall en la veu i els coneixements adquirits des de la seva infantesa per la tradició oral familiar, l’han convertit en una figura indiscutible dins el panorama flamenc de la nostra era. El cantaor ens deleitarà amb el seu cante en un format íntim i reduit acompanyat per el jove guitarrista Edgar Platón, en l’emblemàtic Club Jazz Sunset de Girona.

Sunset Jazz Club,
20h
12€

DIUMENGE 21/11

CONFERENCIA DE MARÍA JESÚS CASTRO

Maria Jesús Castro, flamencòloga, doctora en etnomusicologia, graduada en història i ciències de la música, professora titular del Liceu i l’SMUG. Les seves línies d’investigació van des del flamenc a Catalunya, la gitanologia, la flamencologia, la flamencologia feminista i l’etnomusicologia.

Centre Cívic Pont Major Auditori,
17h
Gratuït

LAS OPINÓLOGAS

Las Opinólogas és un projecte musical en clau d´humor feminista, on quatre dones mil·lenials influenciades per la cultura flamenca i urbana plantegen temàtiques quotidianes de la seva vida mentre interpreten un repertori original que beu no només del flamenc i la copla sinó també del Jazz i el Hip Hop.

Centre Cívic Pont Major Auditori,
19h
12€

DIJOUS 25/11

CLAUSURA FLAMENGI / “CAYANA” ANNA COLOM

Dia Internacional dee la Violència de Gènere.
«Cayana» és un projecte de flamenc que reuneix les arrels folklòriques comunes entre la música popular ibèrica, llatinoamericana i el flamenc amb un repertori fresc i personal, amb temes propis i cants populars.

Auditori de Banyoles,
20h
12€

ARTISTES

JACQUES LÉONARD
Fotògraf

LA CHANA
Bailaora

ANTONIO CANALES
Bailaor

JOSÉ DE LOS CAMARONES
Cantaor

JOSÉ MALDONADO
Bailaor

LORENA OLIVA
Bailaora

ANNA COLOM
Cantaora

LAS OPINÓLOGAS
Humor musical 

MARIA JESÚS CASTRO
Doctora en etnomusicología

SUSANA SUBIRANA
Il·lustradora

LA CHAMELA
Bailaora

NAS HEREDIA
Guitarrista

KAREN LUGO
Bailaora

GEMA AMAYA
Bailaora

LIDIA MORA
Cantaora

FLAMENCS DE GIRONA
Grup flamenc

EXEQUIEL CORIA
Guitarrista

INO SILVA
Percusionista

EDICIONS ANTERIORS

Remmemora les edicions passades del festival FlamenGi

Segueix-nos!

EQUIP

NOEMÍ OSORIO Direcció general i artística / FRANÇOIS SOUMAH Gerència i direcció de producció
RICARDO SALAS & ITSATSO ARIZCUREN Audiovisuals, vídeo i fotografia / IRENE BEL & ANDREA LÓPEZ Direcció d’art i disseny gràfic
GEMMA MARTZ Xarxes socials / VIBRA COMUNICACIÓN Gabinet de premsa i comunicació

ESPAIS

CONTACTE